Vredespaleis

Lesmateriaal

Fijn dat u tijdens uw lessen aandacht wilt besteden aan vrede, recht en gerechtigheid. De Carnegie Stichting helpt u graag op weg. Hieronder vindt u materiaal om te gebruiken in uw les of tijdens een (virtueel) bezoek aan het Visitors Centre. Voor leerlingen die een spreekbeurt of een andere opdracht over het Vredespaleis en ‘Vrede door Recht’ moeten voorbereiden, hebben wij hier diverse materialen als download beschikbaar gesteld.

Audiotour voor kinderen & jongeren 
Een excursie naar het Visitors Centre van het Vredespaleis sluit goed aan op lessen over burgerschap, recht & rechtstaat of Internationale Betrekkingen. Bezoekt u het Visitors Centre met uw leerlingen op eigen gelegenheid? Bij de (kinder)audiotour zijn vragen en opdrachten ontwikkeld. U kunt ze hier downloaden:


De Verenigde Naties verbinden ons allemaal
In 2020 bestonden de Verenigde Naties 75 jaar. Maar wat is de VN eigenlijk? Voor leerlingen van 4 tot 12 jaar heeft Komvoor in samenwerking met de Carnegie Stichting een doorlopende leerlijn over de Verenigde Naties ontwikkeld. In deze leerlijn wordt aandacht besteed aan de betekenis van vrede, solidariteit en internationale samenwerking. Kinderen leren verschillen positief te benaderen en ontwikkelen zich als wereldburger. Deze leerlijn is een waardevolle voorbereiding op een bezoek aan het Vredespaleis.

Werkbladen

Docentenhandleidingen


War Child
Veel kinderen groeien op met oorlogsgeweld. Wat betekent dat voor hun leven? En op welke manier kunnen ze leren dat oorlog helemaal niet normaal is? War Child heeft prachtig materiaal ontwikkeld voor het Primair Onderwijs om hierover met uw leerlingen in gesprek én aan het werk te gaan.