Vredespaleis

Visitors Centre

Welkom!
Welkom bij het Visitors Centre van het Vredespaleis. Hier kunt u met behulp van een audiotour meer leren over de geschiedenis van het Vredespaleis en het werk van de instellingen gevestigd in het paleis. Het Visitors Centre bevindt zich in het entreegebouw en biedt een schitterend uitzicht op het Vredespaleis en haar tuinen.

Een bezoek aan het Vredespaleis of de tuinen is alleen mogelijk met een rondleiding. Meer informatie hierover vindt u hier.

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag 12:00 – 17:00
Donderdag 12:00 – 17:00
Vrijdag 12:00 – 17:00
Zaterdag 12:00 – 17:00
Zondag 12:00 – 17:00

Toegang en audiotour
Toegang tot het Visitors Centre en de audiotour zijn gratis, maar een donatie voor onze educatieve activiteiten is natuurlijk welkom. Voor de audiotour kunt u uw eigen mobiele telefoon en koptelefoon gebruiken. Indien nodig, zijn er koptelefoons en toestellen beschikbaar.

Tijdens de audiotour komt u meer te weten over de geschiedenis van het Vredespaleis en de gerechtelijke instellingen in het paleis. De tour duurt ongeveer 30 minuten en is beschikbaar in 10 talen: Nederlands, Engels, Duits, Frans, Italiaans, Spaans, Portugees, Chinees, Russisch en Arabisch. Voor kinderen is er een speciale audiotour beschikbaar in het Nederlands en in het Engels.

Groepsbezoek
Het is uiteraard mogelijk om het Visitors Centre met een groep te bezoeken. De maximale groepsgrootte is 20 personen, grotere groepen kunnen worden opgesplitst en het bezoekerscentrum met tussenpozen van tien minuten bezoeken. Ook een groepsbezoek buiten de openingstijden behoort tot de mogelijkheden. Voor meer informatie kunt u ons bereiken via visit@peacepalace.org.

Adres en bereikbaarheid
Visitors Centre Vredespaleis
Carnegieplein 2
2517 KJ Den Haag
Nederland

Het Visitors Centre is goed bereikbaar met openbaar vervoer. Bus 24, bus 28 en tram 1 stoppen aan het Carnegieplein. Parkeren op het terrein van het Vredespaleis is niet mogelijk. In de directe omgeving is het parkeren betaald. Er zijn twee aangewezen plekken waar tourbussen kort mogen stoppen voor het afzetten en ophalen van reizigers.