Vredespaleis

Bibliotheek en Academie

Bibliotheek van het Vredespaleis

De Bibliotheek van het Vredespaleis opent vanaf 22 juni 2020 weer haar deuren voor externe gebruikers, uiteraard met inachtneming van de covid-19 maatregelen. Bezoekers worden gevraagd om van tevoren een online reservering te maken en het covid-19 protocol van het Vredespaleis voorafgaand aan hun bezoek door te nemen. Meer informatie kunt u hier vinden.

De Bibliotheek van het Vredespaleis is gespecialiseerd in vakliteratuur over internationaal publiek- en privaatrecht, vergelijkend recht en jurisprudentie uit alle delen van de wereld. De Bibliotheek is in de afgelopen eeuw uitgegroeid tot een van de meest prestigieuze bibliotheken op haar vakgebied en wordt door juristen, wetenschappers en studenten uit de hele wereld geraadpleegd. De collectie bevat eveneens publicaties over internationale politiek, geschiedenis van de diplomatie en de vredesbeweging. Tot haar kostbaarste bezit behoren onder meer oude drukken van Erasmus en Grotius, bekende denkers uit de 16e en 17e eeuw die aan de wieg stonden van het vredesdenken en de ontwikkeling van het internationaal recht.

Bezoek de website van de Bibliotheek van het Vredespaleis

 

Haagse Academie

Haagse Academie van Internationaal Recht

De Haagse Academie van Internationaal Recht werd in 1923 opgericht en gevestigd op het terrein van het Vredespaleis. Hoogleraren uit de hele wereld geven hier iedere zomer colleges in het internationaal publiek- en privaatrecht. Deze zomercursussen trekken jaarlijks honderden jonge academici en professionals aan uit alle windstreken die zich na hun studie in eigen land voorbereiden op een loopbaan in de wereld van de diplomatie of het internationaal recht.

De Bibliotheek van het Vredespaleis en de Haagse Academie voor Internationaal Recht zijn van grote betekenis voor de bestudering en verdere ontwikkeling van het internationaal recht.

Bezoek de website van de Haagse Academie