Vredespaleis

Sokken Bertha von Suttner

9.00

PULL YOUR SOCKS UP! Dit betekent zoveel als ‘stroop de mouwen op’ en wel voor … de vrede! Draag deze vrolijke sokken waarop een grote vredesheld is afgebeeld, Bertha von Suttner. Een held op sokken dus! Laat je door haar levenswerk inspireren bij iedere stap die je zet.

Bertha von Suttner (1843-1914) werkte als secretaresse op het kantoor van Alfred Nobel. Hoewel tussen Alfred en Bertha een warme vriendschap ontstond, besloot Bertha zich met haar geheime geliefde te vestigen in de Kaukasus en schreef daar ‘De wapens neer!’ – een roman die de wereld zou veranderen. Dit boek over de impact van oorlog op het gezinsleven inspireerde velen, waaronder ook Tsaar Nicolaas II. Hij nam daarom het initiatief voor een Vredesconferentie, die zou resulteren in de oprichting van het Permanente Hof van Arbitrage, waar vervolgens het Vredespaleis voor werd gebouwd. Bertha von Suttner’s strijd voor de vrede, door vredesbewegingen op te zetten en wereldwijd lezingen te geven, heeft veel harten doen openen. Toen Alfred Nobel zijn uitvinding van het dynamiet betreurde omdat het onbedoeld werd gebruikt als oorlogswapen, was het zijn goede vriendin Bertha die hem ervan wist te overtuigen om zijn fortuin na zijn dood in te zetten om juist hen te belonen die zich hebben ingezet om de vrede een stap dichterbij te brengen. Bertha was in 1905 dan ook de eerste vrouw die de prijs kreeg uitgereikt.

Het ontwerp van de sokken is gebaseerd op de fraaie motieven in de marmeren vloeren van het Vredespaleis. De sokken zijn niet alleen voorzien van een afbeelding van Bertha von Suttner: onder de voet van elke sok staat een inspirerend citaat van deze vredesheldin dat de sokkendrager moet aanzetten om zelf ook een stap richting vrede te maken.

Artikelnummer: N/B Categorieën: ,

Extra informatie

Gewicht 40 g
Afmetingen 25 × 9 × 2 cm
Size

36-42, 40-46