Vredespaleis

Ter nagedachtenis aan Z.E. rechter Judge Antônio Augusto Cançado Trindade

30-05-2022

Het Vredespaleis rouwt om het verlies van Z.E. rechter Antônio Augusto Cançado Trindade, die op 29 mei 2022 is overleden.

Rechter Cançado Trindade was sinds 6 februari 2009 lid van het Internationaal Gerechtshof, en werd in 2018 herkozen. Zijn ambtstermijn zou in februari 2027 aflopen. Voordat hij tot lid van het Hof werd verkozen, was rechter Cançado president van de Inter-American Court of Human Rights en actief als academicus. Rechter Cançado Trindade is sinds 2004 lid van het Curatorium van de Haagse Academie voor Internationaal Recht en was niet alleen een frequent bezoeker van de Bibliotheek van het Vredespaleis, maar ook voorzitter van de Bibliotheekcommissie van het Hof. Rechter Cançado Trindade heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van het internationaal recht, zowel als academicus als in zijn hoedanigheid als rechter, door zijn talrijke toegevoegde standpunten bij de vonnissen van het Hof.

Rechter Cançado Trindade zal zeer worden gemist. Onze gedachten gaan uit naar zijn familie en de collega’s van het Internationaal Gerechtshof.

Het complete persbericht van het Internationaal Gerechtshof is hier te vinden.