Vredespaleis

Aanvullende informatie

Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)
De Carnegie Stichting is door de Belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat de Carnegie Stichting geen schenk- en/of erfbelasting hoeft te betalen over de ontvangen schenkingen en erfenissen. Uw bijdrage komt volledig ten goede aan het Vredespaleis. Daarnaast zijn donaties aan ANBI-instellingen geheel of gedeeltelijk fiscaal aftrekbaar. RSIN Carnegie Stichting: 002712714.

Transnational Giving Europe (TGE)
De Carnegie-Stichting maakt deel uit van het netwerk Transnational Giving Europe (TGE) waardoor donateurs vanuit een aantal Europese landen grensoverschrijdend en fiscaal voordelig kunnen geven.

Nederlandse Amerikaanse Stichting (NAF)
De Carnegie Stichting is lid van de Nederlands Amerikaanse Stichting (NAF). Het Friends Fun Program van de NAF geeft Amerikaanse donateurs het voordeel van een Amerikaanse inkomsten- en giftenaftrek voor hun schenkingen.

Geld schenken
Schenkingen zijn eenmalig of periodiek mogelijk middels een overeenkomst of notariële akte. Het minimale donatiebedrag is €50 voor particulieren en €100 voor bedrijven.

Boeken Schenken
Hoewel de collecties van de Bibliotheek van het Vredespaleis zeer uitgebreid zijn, ontbreken er nog veel publicaties. Daarom zijn boekdonaties zeer welkom, mits ze voldoen aan bepaalde voorwaarden. Bent u geïnteresseerd in het schenken van uw boeken? Neemt u dan graag contact met ons op.

Nalaten
U kunt het Vredespaleis laten opnemen in uw testament, bijvoorbeeld door:

Contactgegevens
Voor meer informatie over een donatie, een schenking of het opnemen van het Vredespaleis in uw testament, kunt u contact opnemen met de Carnegie Stichting
Carnegieplein 2
2517 KJ The Hague
(0)70 302 4147.
reception@peacepalace.org

RSIN Carnegie Stichting: 002712714
Kamer van Koophandel nummer: 41149745.

Bank gegevens
Alle schenkingen kunnen worden overgemaakt naar: