Vredespaleis

Nieuw Geluid speelt ‘Grenzeloos’

27-07-2015

Op zondag 20 september speelt Nieuw Geluid ‘Grenzeloos’ in het Vredespaleis in Den Haag. Dit bijzondere concert onder leiding van dirigent Ali Groen is onderdeel van het vredesweekend, Just Peace. In ‘Grenzeloos’ staat het War Concerto van de Belgische componist Dirk Brossé centraal. Een indrukwekkend stuk waarin de soloklarinet het verhaal vertolkt van een jonge vluchteling uit een oorlogsgebied.

Het War Concerto

Elk jaar komen ongeveer 13.000 asielzoekers naar Nederland doordat zij niet vreedzaam kunnen leven in hun thuisland. Onder deze asielzoekers zijn veel kinderen, soms komen zij zelfs helemaal alleen. Het War Concerto gaat over zo’n kind. Dit heftige muziekstuk gaat over de verschrikkingen die een kleine jongen meemaakt, over zijn ouders die gedood worden, over zijn angst, maar ook over de lichtpunten in zijn leven en zijn vriendschappen.

Soloklarinet en orkest

Soliste Anne Overpelt: ‘Het War Concerto heeft mij geraakt vanaf het moment dat ik het werk voor het eerst hoorde toen ik 16 jaar was. Daarom wil ik heel graag dat anderen dit ook kunnen ervaren. De soloklarinet vertelt het verhaal van de jongen, het orkest vertelt wat er om de jongen heen gebeurt en heeft net zo’n uitdagende rol. Samen vertellen we het volledige verhaal.’

Debussy en Ibert voor een wereld zonder grenzen

Naast het War Concerto pleit Nieuw Geluid met ‘Rêverie’ van Claude Debussy en ‘Divertissement’ van Jacques Ibert voor een wereld zonder grenzen, vol vrede en ruimte voor diversiteit.

Concerten vinden plaats in de Academiezaal naast het Vredespaleis.

Concert 1: aanvang 13u, inloop tussen 12u30 en 12u45

Concert 2: aanvang 15u, inloop tussen 14:30 en 14u45

Entree: € 12,50. Toegang tot het terrein alleen mogelijk met een geldig legitimatiebewijs

Nieuw Geluid is een projectorkest uit Den Haag dat bijzondere projecten uitvoert. Het orkest durft buiten de gebaande paden te treden met eigenwijze programma’s en samenwerkingen met andere kunstvormen. Daarmee biedt het orkest een vernieuwend podium voor ambitieuze musici uit de Haagse regio.

Binnenkort kunt u via deze website kaarten bestellen.