Vredespaleis Vrede door Recht

Europees Erfgoedlabel

logo-europees-erfgoedlabel

Het Europees Erfgoedlabel markeert erfgoedlocaties die de idealen van Europa weerspiegelen en die Europa bindt. Het Vredespaleis, belichaming van de waarden vrede en gerechtigheid, is door de Europese Commissie aangewezen als belangrijke plaats van herinnering. De wens om internationale conflicten op te lossen met behulp van het recht en rechtspraak, is geworteld in de eeuwenoude tradities en geschiedenis van Europa.

 

 

Tijdens the European Heritage Label Days 2017 in Estland, heeft Marie Tourneux de European Heritage Label Map ontwikkeld. Deze map toont al de plekken die het tot nu toe  label ontvangen hebben.

 

————Deelnemers gezocht project ‘Labor Europa’—————

Als onderdeel van het Europees Erfgoedjaar 2018 zullen Osnabrück en Münster 60 vrouwen en mannen in de leeftijd 18-25 afkomstig uit de andere Europese Cultureel Erfgoed plaatsen uitnodigen om deel te nemen aan een bijeenkomst en samenwerkingsproject ‘Labor Europa’.  Het evenement zal plaatsvinden in Osnabrück van 16 tot 26 augustus 2018.

De deelnemers zullen zich bezighouden met zowel het verleden als het heden van Europa en de toekomstig Europa beschrijven. De voertaal zal Engels zijn. Het gezamenlijke werk zal plaatsvinden in vijf zogeheten laboratoria:

  • Lab Music: “Memory Culture – Songs from the KZ Theresienstadt”
  • Lab Art: “Safety First”
  • Lab Performance: “The Listene
  • Lab History: “War and Peace in European History
  • Lab Media: “Being European – Digital Media and Games”

Meer informatie over het project is te vinden op de website.