Peace Palace

Interim Beleidsmedewerker Fondsenwerving

Vredespaleis / Carnegie-Stichting 

De Carnegie-Stichting is de eigenaar van het Vredespaleis in Den Haag, het icoon van Vrede door Recht(spraak). In het Vredespaleis zijn het Internationaal Gerechtshof van de Verenigde Naties en het Permanent Hof van Arbitrage gevestigd, alsmede de Haagse Academie voor Internationaal Recht. De Carnegie-Stichting ondersteunt deze gerenommeerde instellingen en beheert de Bibliotheek van het Vredespaleis, de oudste en een van de grootste bibliotheken wereldwijd op het gebied van internationaal recht en vrede.  

De Stichting heeft de belangrijke taak om het Vredespaleis zo goed mogelijk te beheren. Daarnaast heeft de Stichting de verantwoordelijkheid om de missie van het paleis als icoon voor vrede en recht onder de aandacht te brengen. Bij de Carnegie-Stichting werken ongeveer 50 medewerkers. 

Voor de Dienst Externe Relaties van het Vredespaleis zoekt de Carnegie-Stichting per direct een 

Beleidsmedewerker Fondsenwerving (tijdelijke vacature) (36 uur) 

Functieomschrijving 

In verband met verlof van de huidige Beleidsmedewerker Fondsenwerving zoeken wij een vervang(st)er die deze taken kan overnemen voor een periode van 1 augustus 2019 tot 1 februari 2020. 

Het is de missie van de Dienst Externe Relaties om het Vredespaleis op de kaart te zetten. Samen met jouw team, bestaande uit o.a. de manager Externe Relaties, beleidsmedewerker Communicatie, beleidsmedewerker Events, conservator Kunstcollectie & Archief en coördinator Publiekseducatie verzorgen jullie onder andere het externe relatiebeheer, publieks- en corporate evenementen en het beheren van de website. Als beleidsmedewerker Fondsenwerving ontwikkel je het beleid op het gebied van de fondsenwerving en vertaal je die in concrete plannen. Je doet onderzoek naar de fondsenwervende mogelijkheden en kansen en adviseert daar de manager en de directeur over. Daarnaast organiseer je fondsenwervende activiteiten voor de Carnegie Stichting en ontwikkel je projectvoorstellen voor potentiële sponsoren. Je bent de contactpersoon met de stakeholders in het kader van fundraising en onderhoudt het opgebouwde netwerk met sponsoren. Samen met de beleidsmedewerker Events en Communicatie geef je invulling aan activiteiten om het Vredespaleis onder de aandacht te brengen bij verschillende doelgroepen.   

Wat vraagt de Carnegie Stichting van jou? | Jouw profiel  

Wij zoeken een resultaatgerichte enthousiasteling in het bedenken en uitvoeren van onze fondsenwervingsplannen. Een vernieuwende, initiatiefrijke, kritische en strategische fondsenwerver met gevoel voor netwerken en diplomatie. Je beschikt over een portie overtuigingskracht en je bent een echte verbinder (relatiemanager). Je bent een teamspeler en werkt graag samen met de andere professionals van de stichting en de Dienst Externe Relaties in het bijzonder. Je bent een slimme creatieve doener en vindt het fantastisch om je plannen om te zetten in acties die er daadwerkelijk toe leiden dat het Vredespaleis goed op de kaart gezet wordt, waarmee meer inkomsten uit fondsenwerving kunnen worden geworven.

Verder neem je mee: 

 • Academisch werk- en denkniveau op een relevant terrein; 
 • Minstens 3 jaar ervaring met fondsenwerving;  
 • Je beschikt over een vlotte pen en beheerst de Nederlandse en Engelse taal. Beheersing van de Franse taal is een pré; 
 • Uitstekende vaardigheden op het gebied van marketing & fondsenwerving en project management 
 • Inzicht in de diverse technieken en methoden op het vlak van marketing en fondsenwerving in een diplomatieke (internationale) setting; 
 • Kennis van trends en ontwikkelingen met betrekking tot het Vredespaleis/de Carnegie Stichting; 
 • Uitstekend gevoel voor diplomatieke en bestuurlijke verhoudingen; 
 • Affiniteit met het werkveld van de Carnegie Stichting vanuit een brede maatschappelijke belangstelling; 
 • In staat om vertrouwen en medewerking te genereren.  

De Carnegie Stichting houdt van diversiteit. Het maakt niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft en van wie je houdt. Ze is nieuwsgierig naar jouw drive en intrinsieke motivatie. 

Wat biedt de Carnegie Stichting? | Ons aanbod  

 • Een warm welkom binnen de stichting en met name binnen de Dienst Externe Relaties! 
 • Werken bij de stichting betekent een waardevolle bijdrage leveren aan de internationale samenleving. Dankzij het goede werk van jou en jouw team komt de missie van het paleis als icoon voor vrede en recht onder de wereldwijde aandacht. 
 • Een mooie, uitdagende functie waarbij je kunt leunen op een fondsenwervingsnetwerk, maar ook nieuwe kansen en relaties mag aangrijpen.  
 • Een unieke en inspirerende werkomgeving, goed bereikbaar met het OV. 
 • Een 36-urige werkweek en een daarbij behorend salaris van maximaal € 4905,85 per maand. De functie is ingeschaald in schaal 11 op basis van de functiewaardering van rijksoverheid (BBRA). 
 • Prima secundaire arbeidsvoorwaarden, die staan beschreven in een eigen personeelshandboek, waaronder een eindejaarsuitkering (8,3% bruto van het jaarsalaris) en een vakantie-uitkering (8%). 

Meer informatie: 

Heb je vragen over de functie en/of de procedure? Neem dan tijdens kantooruren contact op met mevrouw Anita van der Lek, Personeelsfunctionaris Carnegie Stichting Vredespaleis, of Sophie Brinkel, Beleidsmedewerker Fondsenwerving Carnegie Stichting Vredespaleis, via 070-3024137.  

Solliciteren: 

Herken je jezelf in bovenstaand profiel en wil je met een gemotiveerd team aan de slag gaan voor het Vredespaleis, internationaal icoon voor vrede en recht? Solliciteer dan uiterlijk voor vrijdag 13 juni 2019 door je Nederlandstalige CV en motivatiebrief te mailen naar vacature@carnegie-stichting.nl t.a.v. Anita van der Lek (Personeelsfunctionaris). Bij onderwerp graag vermelden “sollicitatie interim Beleidsmedewerker Fondsenwerving 

Plaatsingsdatum : 29 mei 2019. Sluitingsdatum 8 mei 2019. 

Wanneer het aantal reacties zeer groot is, ontvangen alleen diegenen bericht die wij graag willen uitnodigen voor een gesprek. Het is in dat geval niet mogelijk om iedereen persoonlijk te antwoorden.