Vredespaleis Vrede door Recht

Just Peace 2017

21 september is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Internationale Dag van de Vrede. Van donderdag 21 tot en met 24 september wordt ter gelegenheid daarvan het Just Peace festival gevierd. Vier dagen lang staat Den Haag in het teken van vrede en recht. Ook in het Vredespaleis vinden meerdere activiteiten plaats. Zo wordt er uitgepakt met onder meer een HagueTalks (Dialogues for peace), een openluchtfilm in de tuin van het Vredespaleis en een Open dag van de Bibliotheek.

HagueTalks in het Vredespaleis: Dialoog voor de vrede, 21 september aanvang vanaf 18:30u en start om 19:30u

Albert Einstein zei ooit: “Vrede kan niet met geweld behouden worden, het kan enkel bereikt worden door begrip.”

Ter gelegenheid van de Internationale dag van de Vrede vindt er een speciale editie plaats van de HagueTalks, het openingsevenement van het Just Peace festival. Inspirerende ontmoetingen, design en muziek de do’s and don’ts van het voeren van een goede dialoog komen onder meer aan bod. Deze worden door de aanwezige sprekers verder toegelicht en leren zij hoe je op nieuwe manieren kunt nadenken over vrede en vergroot je zo jouw empatisch vermogen.

Meer informatie en tickets

Openluchtfilm in de prachtige tuin van het Vredespaleis, 22 september open vanaf 19:15u en start om 19:45u

In samenwerking met Humanity House en Movies that Matter wordt er een film in de tuin van het Vredespaleis getoond. De dramafilm Land of Mine vertelt het verhaal van een groep gevangengenomen Duitse soldaten, die nog geen twintig jaar oud zijn. Na het einde van de Tweede Wereldoorlog, worden de soldaten gedwongen om landmijnen langs de Deense kust onschadelijk te maken. De dramafilm neemt ons mee in het vergeten stukje van het Deense geschiedenis. Land of Mine won in 2016 de publieksprijs tijdens het Internationaal Filmfestival Rotterdam en gaven zowel het NRC, AD als de Telegraaf de film 4 sterren.

Meer informatie en tickets

Internationale Open Dag. Op 24 september zijn de Bibliotheek van het Vredespaleis, het Internationaal Gerechtshof en het Permanent Hof van Arbitrage te bezoeken. Meerdere tijden

Het Vredespaleis staat als symbool voor vrede en recht en voor wereldvrede. Binnen de poorten van het Vredespaleis zijn het Internationaal Gerechtshof, het Permanent Hof van Arbitrage en de grootste en oudste Bibliotheek op het gebied van Internationaal recht gevestigd. Je krijgt een kijkje achter de schermen en komt dan meer te weten over rechtspraak, internationale veiligheid en mensenrechten.

Meer informatie en tickets