Vredespaleis

Wat zijn jouw dromen?

Kom op 26 februari naar het Vredespaleis en maak kennis met Andrew Carnegie en zijn wereldberoemde bibliotheek! Na een avontuurlijke reis door de magazijnen vol bijzondere boeken en een kijkje in het Vredespaleis, maak je je eigen dromenvanger. Wie weet kan jij jouw dromen ook waar maken…

   

Meer dan 100 jaar geleden overleed een man die de wereld heel wat mooier heeft gemaakt: Andrew Carnegie.

Toen hij nog klein was, zag hij hoe hard zijn ouders moesten werken om voor hem en zijn broers en zussen eten te kunnen kopen. Iedere dag opnieuw. Voor school was geen geld. Andrew las daarom ’s avonds in zijn bed zelf boeken om zo wat meer over de wereld te weten te komen. En zo kwam het dat hij begon te dromen van een ander leven.

Toen Andrew Carnegie later zelf door heel hard te werken bijna de rijkste man op aarde was geworden, droomde hij niet meer van een ander leven maar wél van een andere wereld. Een wereld waarin mensen elkaar graag willen begrijpen en waar vrede is. Hij besloot om met zijn geld aan dingen te besteden die de wereld een beetje mooier maken. Zo gaf hij bijvoorbeeld een groot bedrag voor de bouw van het Vredespaleis. Waarom deed Andrew Carnegie dit? En waarom vond hij die bibliotheek in het Vredespaleis nu zo belangrijk? Welke dromen had hij nog meer?

Het programma van deze kinderworkshop start in het Visitors Centre van het Vredespaleis. We luisteren eerst samen naar een audiotour. Daarna ga je met een gids mee naar het paleis die je alles vertelt over Andrew Carnegie en zijn grootste dromen. Vervolgens maak je een mooie dromenvanger voor boven je bed of aan de muur van je slaapkamer. Tijdens de workshop krijg je iets te drinken en te eten (geen lunch).

Leeftijd: 8-12 jaar.
Kosten: € 18 euro p.p.
Starttijden : 10.30 & 12.30 uur
Duur: 2 uur en 30 minuten

Tickets:
De workshop van 10.30 is alléén voor kinderen. Voor de workshop van 12.30 uur kunnen ook ouders zich inschrijven. Maximale groepsgrootte is 18 personen. Toegang tot het terrein voor ouders alleen met een geldig ID.


Boek hier tickets voor de workshop om 10.30 uur:

Boek hier tickets voor de workshop om 12.30 uur: