Vredespaleis Vrede door Recht

Just Peace: Paco Ŝako

Zaterdag 22 september 2018

Vredesschaaktoernooi in het Vredespaleis

It is better to win the peace and to lose the war

Op 22 september vindt in het Vredespaleis de officiële lancering van het innovatieve en kunstzinnige Paco Ŝako plaats: een schaakspel waarbij stukken elkaar niet het bord afslaan maar vrede, samenwerking en vriendschap je naar een glorieuze overwinning leiden. Krijg de fijne kneepjes van de diplomatie in je vingers op de iconische plek waar dagelijks stappen worden gezet naar een vreedzame wereld.

Paco Ŝako kan bijzonder dynamisch worden en een grote diepgang bereiken. Zelfs voor de grootste denker is dit vredesschaakspel een bijzondere uitdaging.

Deelnemers krijgen voorafgaand aan het toernooi een kijkje in een van de imposante zalen waar conflicten worden beslecht. Vervolgens zal de bedenker en ontwerper de spelregels toelichten. Deelname is mogelijk voor schakers van alle leeftijden en nationaliteiten, schaakervaring wordt echter bijzonder op prijs gesteld. Aan alle deelnemers wordt gevraagd om een klein lokaal of nationaal hapje of drankje mee te brengen om aan de tegenstanders aan te kunnen bieden.

Voertalen zijn Engels en Nederlands.

Aanvang 13.30 uur. Gelieve uiterlijk om 13 uur in het Visitors Centre aanwezig te zijn. Einde toernooi 18 uur. Toegang tot het terrein is enkel mogelijk op vertoon van een geldig paspoort (of -voor inwoners van de EU- ander identiteitsbewijs). Kosten voor deelname bedragen €5. Koffie en thee inbegrepen.

Opgeven is mogelijk tot en met 20 september. De spelregels van Paco Sako zijn te lezen op https://pacosako.com/

Er zijn geen data beschikbaar op dit moment