Vredespaleis Vrede door Recht

Just Peace: Film in de tuin

22 September

Update: Vanwege de weersomstandigheden zal de Just Peace film ‘Anote’s Ark’ binnen in het auditorium worden vertoond en niet in de tuin van het Vredespaleis. Desalniettemin kijken we ernaar uit u vanavond te verwelkomen!

Uitverkocht!

Tijdens het Just Peace weekend vertoont het Vredespaleis in samenwerking met het Humanity House, het Rode Kruis en Movies that Matter op 22 september opnieuw een film in de prachtige paleistuin die het thema Vrede & Recht op verrassende wijze belicht.

Dit jaar ‘Anote’s Ark’ waarin op indringende wijze wordt getoond wat de consequenties van klimaatverandering zijn voor het leven van mensen en het voortbestaan van culturen. Een thema dat mondiaal ook op humanitair niveau steeds prangender en complexer wordt. Een schrijnend portret, gefilmd in een schitterend landschap.

In Oceanië, op een van de meest afgelegen plekken ter wereld, ligt de eilandenstaat Kiribati, een VN-lidstaat. Kiribati is mogelijk het eerste land dat door de opwarming van de aarde volledig zal worden opgeslokt door de zee en daarom spoedig onbewoonbaar zal zijn. De president van Kiribati, Anote Tong, staat voor de grote uitdaging zijn bevolking te redden van de ondergang en tegelijkertijd het klimaatprobleem te agenderen bij wereldleiders. Hij stelt dat klimaatverandering een ‘declaration of war’ is, waarmee hij zijn -en ons- probleem een nieuwe dimensie geeft.

De prijswinnende film volgt Tong’s strijd tegen de achtergrond van de klimaatonderhandelingen in Parijs, afgewisseld met het persoonlijke verhaal van Tiemeri, een moeder van zes kinderen die er alles aan doet om ervoor te zorgen dat haar familie kan emigreren naar het veilige vasteland van Nieuw-Zeeland.

De avond wordt ingeleid door Maarten van Aalst (directeur van het Internationale Rode Kruis Klimaatcentrum) en Jeroen Vervliet (Directeur-Bibliothecaris van de Carnegie-Stichting). Zij werpen hun licht op de humanitaire risico’s van klimaatverandering en de rol die internationaal recht -en daarmee het Vredespaleis- hierin zal gaan spelen.

Start programma om 20 uur. Inloop in het Visitors Centre vanaf 19.15 uur. De filmvertoning vindt in de tuin plaats, neem vooral een warme trui of een dekentje mee. Zitplaatsen worden aangeboden op de stenen trappen in de tuin, er is slechts een beperkt aantal stoelen/krukjes beschikbaar. Bij regen wordt de vertoning naar binnen verplaatst. Het meenemen van drank is niet toegestaan. Koffie, thee, fris en wijn wordt verkocht op de filmlocatie.

Tickets kosten €10 per persoon. Studenten €8.50. Voertaal is Engels. Toegang tot het terrein is alleen mogelijk op vertoon van een geldig legitimatiebewijs (voor niet EU-inwoners: paspoort).

Er zijn geen data beschikbaar op dit moment