Vredespaleis Vrede door Recht

Hague Talks

Deze lezing is geweest, maar terug te kijken via deze livestream

In het kader van Internationale Vrouwendag 2018 vond op donderdag 8 maart HagueTalks @The Peace Palace plaats. Tijdens dit evenement werd de rol en bijdrage van vrouwen aan internationale vrede en veiligheid onder de aandacht gebracht. Daarnaast werd besproken welke uitdagingen en mogelijkheden er zijn om in ‘peacekeeping’ meer rekening te houden met gender sensitivities. HagueTalks is een serie bijeenkomsten waarbij inspirerende sprekers kort vernieuwende en verfrissende perspectieven geven op specifieke onderwerpen op het gebied van vrede en recht, waarbij veel ruimte is voor dialogen, discussies en andere interactie.

Datum: Donderdag 8 maart 2018
Tijd: 16:00
Locatie: Vredespaleis
Toegang is gratis, maar registreren is verplicht.
LET OP: Neem een geldig identiteitsbewijs mee naar het Vredespaleis voor toegangscontrole aan de poort, zonder is toegang niet mogelijk.

Voertaal: Engels

Programma

Moderator
Marriët Schuurman – Hoofd van de Taskforce VN Veiligheidsraad van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en voormalig-Special Representative on Women, Peace and Security van de NAVO.

Sprekers

  • Ameerah Haq – voormalig Onder-Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties voor Field Support
  • Vice-Admiraal Mark Mellett – Opperbevelhebber Defensie van Ierland
  • Majoor-Generaal M.H. Wijnen – Plaatvervangend Commandant der Strijdkrachten, Nederland
  • Kapitein Deirdre Carberry – Blauwhelm en voormalig-Gender Advisor van de Irish Defence Force’ United Nations Training School
  • Commandant Capitein Ella van den Heuvel – Gender en Security expert, Defensie Nederland

HagueTalks @The Peace Palace

HagueTalks is een serie bijeenkomsten waarbij verfrissende en vernieuwende perspectieven op het gebied van vrede en recht onder de aandacht worden gebracht door inspirerende sprekers. De sprekers zijn kort aan het woord, waarna er veel ruimte is voor dialogen en discussies. Door de samenwerking met de Carnegie Stichting, eigenaar en beheerder van het Vredespaleis, kunnen een aantal inspirerende HagueTalks worden gehouden in het Vredespaleis, het internationale icoon van vrede en recht. Daarmee worden deze belangrijke perspectieven op een mondiaal podium geplaatst. Het Vredespaleis brengt als icoon van vrede en recht verschillende partijen bijeen om dialogen te faciliteren die concreet bijdragen aan vooruitgang naar een meer vredige wereld.

Partners

Deze editie van HagueTalks is een samenwerkingsverband tussen de Ambassade van Ierland in Nederland, het Ministerie van Buitenlandse ZakenJust Peace en Carnegie Stichting – Vredespaleis.