Vredespaleis Vrede door Recht

Free Press Live 2017

Dit evenement vond plaats op 2 november 2017 in het Vredespaleis.

 

Free Press Live 2017

Datum: 2 november 2017
Tijd: 13:00 – 17:00
Organisatie: Free Press Unlimited
Toegang: Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.

Persvrijheid staat centraal tijdens Free Press Live 2017. Journalisten spelen een cruciale rol in de samenleving. Ze brengen misstanden aan het licht en treden op als waakhond van de samenleving. Helaas is het in sommige gebieden vaak onmogelijk voor journalisten om hun werk te doen. De cijfers hiervan zijn schrikbarend. In de afgelopen tien jaar zijn er honderden journalisten vermoord tijdens het uitvoeren van hun beroep. En nog meer journalisten werden het zwijgen opgelegd door intimidatie, vervolging en fysiek geweld. Dit blijft vaak onbestraft. Tijdens Free Press Live 2017 wordt besproken hoe deze straffeloosheid en dit geweld tegen journalisten kan worden teruggedrongen.

Presentator: Twan Huys
Sprekers:
Diane Foley is de moeder van oorlogsjournalist James Foley, die in 2014 door ISIS is vermoord. Zij is de oprichter en voorzitter van het James W. Foley Legacy Foundation en pleit voor veiligheid van journalisten.
Maria Ressa is de medeoprichter en directeur van het onafhankelijke Filipijnse nieuwsplatform “Rappler” wordt ernstig bereigd vanwege haar werk.
Sasha Rubel Diamanka is een Key UNESCO-vertegenwoordiger, die zich inzet voor het VN ‘Plan of Action on the Safety of Journalists and the Issue of Impunity’.
Nani Jansen Reventlow is een bekende advocaat op het gebied van vrijheid van meningsuiting en de bescherming van journalisten en bloggers, met baanbrekend succes in diverse Afrikaanse rechtbanken.

Tijdens het evenementen worden ook verschillende prijzen uitgereikt:
• Most Resilient Journalist
• Newcomer of the Year
• Best Report Award

Meer informatie: www.freepressunlimited.org