Vredespaleis Vrede door Recht

175 jaar Bertha von Suttner

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.

9 Juni 2018

Bertha Sophie Felicitas Barones von Suttner (Praag, 9 juni 1843 – Wenen, 21 juni 1914) was een Oostenrijkse pacifiste. Zij was de eerste vrouw die de Nobelprijs voor de Vrede ontving. In tal van artikelen en lezingen zette ze haar pleidooi voor de vrede voort. Ze initieerde congressen over vrede, en in diverse landen nam ze het initiatief om vredesbewegingen op te richten. Een bekend werk is haar boek Die Waffen nieder!. Ze speelde een belangrijke rol bij de totstandkoming van het Vredespaleis, zo pleitte ze voor de oprichting van het Permanente Hof van Arbitrage; het hof waarvoor het Vredespaleis opgericht is in 1913. 

Om haar verjaardag met u te vieren, bieden we op deze dag rondleidingen aan door het Vredespaleis die als feestelijk extraatje de rol die Bertha von Suttner heeft gespeeld voor de Vredesbeweging en het Vredespaleis uitlichten. Want zonder Bertha von Suttner had het Vredespaleis er misschien wel nooit gestaan…

U wordt tussen 9.30 en 10.00 uur verwacht in het Bezoekerscentrum. Na een informatieve audiotour over het ontstaan van het Vredespaleis en het functioneren vandaag de dag, neemt een gids u mee naar het Vredespaleis alwaar u met koffie en een Oostenrijkse versnapering wordt verwelkomd bij de buste van de jarige. Na een korte introductie over de belangrijke rol die zij speelde in de Vredesbeweging gaat u met een van de specialisten mee die u aan de hand van een historische rechtszaal of een kunstobject, meer vertellen over deze invloedrijke dame. Na deze korte presentaties start een lezing van Prof. Van den Dungen voorzitter van de Bertha von Suttner Peace Institute, over Bertha von Suttner met als titel: 101 Friends of Bertha von Suttner, vind hier meer info over de lezing. 

U krijgt een fraai vormgegeven boekje over Bertha von Suttner en het Vredespaleis cadeau als aandenken, een uitgave van de Peace Palace Library.

Ochtendprogramma:

  • Kosten van dit programma bedragen €23.50 per persoon
  • Toegang tot het terrein is alleen mogelijk op vertoon van een geldig paspoort of ID-bewijs
  • U wordt tussen 9.30 en 10.00 uur verwacht in het Bezoekerscentrum
  • Het programma is afgelopen om 12.30
  • De voertaal is Engels

Er zijn geen data beschikbaar op dit moment

In de middag van 9 juni worden er ter gelegenheid van de verjaardag van Bertha von Suttner ook exclusieve rondleidingen aangeboden. Na afloop van de rondleiding krijgt u het fraai vormgegeven boekje over Bertha von Suttner en het Vredespaleis, een uitgave van de Peace Palace Library, cadeau.

  • Kosten voor deze rondleiding bedragen €23.50 per persoon
  • U wordt verwelkomd met een Oostenrijkse versnapering
  • U krijgt het boekje over Bertha von Suttner en het Vredespaleis cadeau als aandenken, een uitgave van de Peace Palace Library.
  • Toegang tot het terrein is alleen mogelijk op vertoon van een geldig paspoort of ID-bewijs
  • Voertaal is Nederlands of Engels

Boek hier uw rondleiding.