Vredespaleis Vrede door Recht

100 jaar vrede organiseren 1918-2018

10 november 2018

Met de wapenstilstand van 11 november 1918 komt er een einde aan de vier jaar durende wereldoorlog met miljoenen slachtoffers. Na de Eerste Wereldoorlog worden supranationale initiatieven ondernomen die moeten zorgen voor de handhaving van vrede in de wereld. Deze vormen van internationale samenwerking, die decennia lang vanzelfsprekend waren, staan de laatste jaren echter ter discussie. Waar hebben de samenwerkingsverbanden toe geleid? Voldoen de huidige vormen van (geïnstitutionaliseerde) samenwerking nog wel? Welke oplossingen zijn er voor een tijd waarin supranationale samenwerking en de angst voor het verlies van soevereiniteit met elkaar lijken te botsen?

Op de interdisciplinaire conferentie 100 jaar vrede organiseren, 1918-2018 wordt de opbrengst van 100 jaar internationale samenwerking vanuit het historisch en hedendaags perspectief belicht.

De conferentie vindt plaats op 10 november in het Vredespaleis. Kosten pp bedragen € 50 inclusief lunch en borrel. Starttijd 12 uur. Voor toegang tot het terrein is een geldig ID bewijs verplicht. Ga hier naar de website van EersteWereldoorlog.nu voor meer informatie over het programma en om uw ticket te reserveren.\

Op zaterdag 10 november (in het Vredespaleis) of op zondag 11 november (in Doorn) is er tevens de mogelijkheid om het Concert To End All Wars SPECIAL EDITION bij te wonen. Klik hier voor meer informatie over de concerten.