Vredespaleis

COVID-19 maatregelen voor bezoekers

Maatregelen
De Carnegie Stichting heeft een COVID-19 protocol voor bezoekers van het Visitors Centre en deelnemers aan de rondleidingen opgesteld, zie onderstaande link. De meest belangrijke maatregelen worden met behulp van posters en flyers bij de entree verduidelijkt. Sinds de heropening wordt er tevens extra personeel ingezet  om het naleven van de maatregelen te kunnen waarborgen en voldoende afstand tussen de bezoekers te kunnen garanderen. Zowel het bezoekerscentrum zelf als de apparatuur worden frequent en zorgvuldig schoongemaakt. Ook kunnen bezoekers ervoor kiezen om voor de audiotour hun eigen koptelefoon of oortjes mee te nemen. Bezoekers worden geadviseerd een mondkapje te dragen.

  • Lees hier het COVID-19 protocol voor bezoekers van het bezoekerscentrum en deelnemers aan de rondleidingen en evenementen.
  • Bekijk hier de flyer met de meest belangrijke maatregelen voor het bezoekerscentrum.

Reserveren
Om het aantal bezoekers te kunnen reguleren en voldoende afstand te kunnen garanderen, is het noodzakelijk dat bezoekers van tevoren reserveren.

  • Reserveer hier uw bezoek.


Rondleidingen

Voorlopig zijn er drie specifieke soorten rondleidingen: in het paleis, rond het paleis en een bezoek aan de Grote Rechtszaal. Uiteraard garanderen onze gidsen voldoende afstand tussen de bezoekers en naleving van de COVID-19 regelgeving.

  • Reserveer hier uw rondleiding.


Impact van COVID-19 op het Vredespaleis
Door COVID-19 was het Bezoekerscentrum van het Vredespaleis vier maanden gesloten, konden er geen rondleidingen worden aangeboden en geen zalen voor evenementen worden verhuurd. Dit zijn echter belangrijke bronnen van inkomsten voor de Carnegie Stichting, eigenaar en beheerder van het Vredespaleis. Ook al is het bezoekerscentrum nu weer open, loopt de stichting nog steeds inkomsten mis. Deze inkomsten zijn nodig om publieke activiteiten en educatieve projecten te financieren. Daarom vraagt de Carnegie Stichting haar bezoekers en partners om vriend te worden van het paleis, zie onderstaande link, of het Vredespaleis met een donatie te steunen.